Åpnet ladestasjon på Moi

Lund-ordfører Olav Hafstad og Sverker Åkerblom fra eierselskapet til Tellenes Vindpark åpnet de to hurtigladerne ved Moi Hotell.

Som en goodwill-gest til lokalmiljøet har vindpark-eier BlackRock og utbyggingselskapet Zephyr satt opp to ladestasjoner i Lund kommune og Sokndal kommune.

– Her kan man lade el-bilen og ha den flotteste utsikten fra noen ladestasjon i hele Norge, sier Lund-ordfører Olav Hafstad om hurtigladerne som befinner seg ved parkeringen til hotellet som ligger strategisk plassert inntil ferdselsåren E39.

– Ladestasjonen blir et godt tilbud til el-bileierne. Jo flere ladestasjoner, jo mer attraktivt vil det også være å eie el-bil. Vi er glad for at det er en miljøgevinst her, og om hotellet får litt mer besøk av folk som vil ta seg en matbit eller en kaffekopp mens de lader el-bilen, er heller ikke det å forakte, sier han.

Ordfører Hafstad er glad vindparken omsider er realisert.
– Det har vært flott å samarbeide med utbyggerne Zephyr og det var viktig at BlackRock kom på banen på investorsiden slik at man fikk bygget ut. Med bedre veier opp blir arealene tilgjengelig for flere. Det kommer til å bli et viktig turområde for mange i nærmiljøet, sier Hafstad.
Sverker Åkerblom, direktør i BlackRock, understreker at selskapet har et langsiktig perspektiv på sitt eierskap i vindparken.
– Vi ønsker å bidra til lokalmiljøet der vi er, og ladestasjonene er en hyggelig gest til to kommuner vi satser på å få et langt og godt samarbeid med, sier han.