Fine skiforhold på Guleslettene

Mange koste seg i skiløypene på Guleslettene siste helg.

Guleslettene er et område som brukes til friluftslivsaktiviteter hele året. I forbindelse med bygging av Guleslettene vindkraftverk, er det bygget en helt ny lysløype og varmestue for alle skientusiaster i området. Det er Guleslettene Vindkraft AS som har bygget anleggene og det er inngått avtale med Svelgen Turn og Idrettsforening (STIF) om å drifte anlegget.

Det har nå vært flere helger på rad med strålende forhold. Det er masse snø og været har vist seg fra sin beste side med blå himmel og sol. Parkeringsplassene har vært fyllt til randen i helgene og det har vært mange som koste seg i løypene og utenfor løypene. STIF har planer om å kjøre opp løypene alle helgedager, samt noen ganger gjennom uka.

Det er bygget en flott varmestue ved Langevatnet som også er tatt i bruk. Inntil videre har STIF satt begrensning på 10 personer i varmestua samtidig pga covid19 anbefalinger om avstand og antall folk.

“Det er hyggelig at skianlegget allereie er tatt i bruk. Eg har aldri sett så mange folk på Guleslettene som nå i helgen og det er moro “, sier Andre Hatleset som er driftsleder i vindkraftverket. Han oppfordrer folk til å bruke området. Husk at området er værhardt og at turer må planlegges med tanke på vær og vindforhold. Han minner også om å sjekke iskastvarselet for Guleslettene når turen planlegges.