Zephyr og RES vil bygge flytende havvind – siravind.no lansert

Zephyr og RES vil bygge flytende havvind sammen på Utsira Nord. Selskapene har derfor dannet havvindkonsortiet Siravind. Nå er nettsiden siravind.no lansert.

Siravinds mål er å bruke utviklingen av Utsira Nord til å bygge opp en effektiv og lønnsom flytende offshore vindkraftindustri, gjennom serieproduksjon av de flytende fundamentene. På siravind.no kan du lese mer om disse planene.

For å lykkes med ambisjonen om effektiv og bærekraftig serieproduksjon av flytere og vindmøller, har Siravind knyttet til seg flere verdensledende partnere:

– Selve monteringen skal foregå på verftet til Wergeland Group i Gulen kommune. Dette er et av få steder langs kysten som egner seg til serieproduksjon av så store konstruksjoner.

– Franske Eiffage Métal og deres belgiske selskap Smulders har erfaring fra stålkonstruksjoner helt fra byggingen av Eiffeltårnet i Paris, og har vært involvert i byggingen av halvparten av alle havvindfundamenter i Nordsjøen

– Det norske selskapet Clovers AS har utviklet flyteren MOLO som er særlig egnet til rask og effektiv produksjon og montering.

– I tillegg vil Siravind bruke en rekke andre norske leverandører i arbeidet.